Във връзка с няколко материала на Plovdiv24.bg, в които информирахме за проблем,

...
</TD
>Във връзка с няколко материала на Plovdiv24.bg, в които информирахме за проблем,
Коментари Харесай

Добра новина за една от емблемите на Пловдив

Във връзка с няколко материала на Plovdiv24.bg , в които информирахме за проблем, обвързван с графитите на Дановия рид, от общинското дружество " Чистота " оповестиха добра вест.

През последните няколко години тепето, което се намира до самата Главна улица и центъра на града е подложено на нападения от страната на по-млади пловдивчани, които се пробват да " разкрасят " скалите с разнообразни грозни графити. Преди близо месец , откогато пловдивчани алармираха Община Пловдив за грозните драсканици по едно от тепетата, Оперативна програма “Чистота " към момента не е направило нищо по въпроса. 

След като преди няколко дни, то идва ред да поизчистят една от емблемите а Пловдив със статут на резерват - Дановия рид, откакто профилираната машина беше отремонтирана.

В момента екип на " Чистота “ отстранява графити върху фасадата на читалище " Антим I “, за което е постъпило искане от кмета на регион " Централен “. Веднага, откакто работата там завърши, ще стартира почистването на драсканиците по стълбите и скалите на Дановия рид, увериха от общинското дружество. Очаква се това да стане до няколко дни.

Напомняме Ви, че тепето е кръстено на Христо Г. Данов - един от най-големите възрожденци, направил доста за Пловдив и като кмет с изработването на първия градоустройствен проект, и като книгоиздател с първата българска печатница. Търговско отделение е известно още като Сахат тепе поради часовниковата кула, която се намира на него.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР